Energie besparende mogelijkheden

Er zijn veel mogelijkheden om uw steentje bij te dragen aan een beter milieu. Een dagje geen vlees, verwarming een graadje lager, voor iedereen binnen handbereik. Maar als het gaat om grote investeringen reageren we meestal iets terughoudender.

Het kan een idee zijn om te wachten tot men klaar is met de ontwikkeling, de levensduur van zonnepanelen twee keer zo lang is met behoud van rendement of een warmtepomp net zo veel kost als een nieuwe HR-ketel. Dat kan. U kunt het ook nu al doen, gewoon voor het milieu en omdat u graag uw steentje bij wilt dragen. U wordt in die keuze gesteund door e banken en de overheid.

Door het terugvragen van de BTW op uw zonnepanelen verkort u de terugverdientijd. Let hierbij wel op, de termijn is verkort naar 6 maanden na afloop van het jaar waarin u de zonnepanelen heeft aangeschaft!

Wat betekenen de banken voor u

Indirect willen veel banken ook hun steentje bijdragen. Wanneer er sprake is van een verbouwing met energiebesparende maatregelen, kunt u meer lenen dan normaal. Met de lager rente van nu is deze investering goed betaalbaar en eerder terugverdiend. Bent u toe aan een nieuwe HR-ketel, dubbelglas, een warmtepomp of zonnepanelen, schuif even aan en ik reken graag met u mee.

Maak direct een afspraak

WFT Certificering
KvK: 24377449
AFM: 12010916