Populaire hypotheekvorm uit oude tijden

Populaire hypotheekvorm uit oude tijden

De aflossingsvrije hypotheek wordt tegenwoordig minder vaak afgesloten dan vroeger. Dat komt omdat sinds 2013 voor nieuwe hypotheken geldt dat de hypotheekrente niet aftrekbaar is als er geen maandelijks aflossing plaatsvindt op de hypotheek. Voor nieuwe hypotheken wordt daarom vaak gekozen voor een annuïteiten- of lineaire hypotheek. Overigens is het nog steeds mogelijk om voor een nieuwe hypotheek een (deels) aflossingsvrije hypotheek af te sluiten, maar dan is de rente dus niet meer aftrekbaar. Toch kan een aflossingsvrije hypotheek in sommige gevallen nog prima aansluiten bij uw persoonlijke situatie.

Het zijn toch vooral bestaande hypotheken waar deels of volledig sprake is van een aflossingsvrije hypotheek, waarbij in de meeste  gevallen geldt dat de rente aftrekbaar is. Ook mensen met een beleggingshypotheek moeten er rekening mee houden dat als de beleggingswaarde tegenvalt, niet de volledige hypotheek afgelost kan worden.

Binnen 15 minuten reactie!

Tijdens openingstijden van het contactcenter van Van Bruggen Adviesgroep krijgt u binnen 15 minuten na het verzenden een reactie. Wij versturen geen spam of ongewenste informatie.

maandag t/m vrijdag:   08:30 - 20:30
zaterdag:   10:00 - 15:00

Vul hieronder uw gegevens in:

Aanhef* is niet ingevuld.

Uw naam is niet ingevuld.

Uw telefoonnumer is niet ingevuld

Uw email is niet ingevuld

Opmerking is niet ingevuld.

U dient akkoord te gaan met de privacy verklaring.