Besparen: niet huren, maar kopen

Besparen: niet huren, maar kopen

Als je een huis huurt, bouw je geen vermogen op en stijgen je woonlasten jaarlijks. Weet je zeker dat je ergens meerdere jaren blijft wonen? Dan is het interessant om uit te zoeken of het voor jou mogelijk is om een huis te kopen. Op die manier kun je vermogen opbouwen én heb je vaste bruto maandlasten zolang jouw rente vaststaat.

De voordelen van kopen

• Je bouwt eigen vermogen op, dankzij de aflossing. Deze aflossing zorgt ervoor dat het huis uiteindelijk helemaal van jou is.
• Je hebt relatief stabiele maandelijkse woonlasten.
• Je profiteert van hypotheekrenteaftrek.
• Voor dezelfde netto maandlasten woon je als koper vaak in een veel groter huis dan als huurder.
• Je kunt wellicht gebruik maken van een starterslening, waarbij je een extra bedrag leent bij jouw gemeente of woningcorporatie.
• Als je koopt, heb je, dankzij het aflossen van je hypotheek, waarschijnlijk geen of slechts lage woonlasten als je met pensioen gaat - en jouw inkomen waarschijnlijk een stuk lager is.

Huren of kopen; wat is beter voor jou? Maak een afspraak met een Van Bruggen-adviseur, dan bekijken we samen wat in jouw situatie het beste is.

Wat zijn jouw mogelijkheden?

Kies je voor kopen of huren? Dat is natuurlijk afhankelijk van jouw situatie en mogelijkheden. Bereken daarom zelf wat jouw mogelijkheden zijn door jouw gegevens in te vullen!

Maak nu een afspraak

Aanhef is niet ingevuld.

Naam is niet ingevuld.

Telefoonnummer is niet ingevuld.Vul een geldig nummer in.

Email is niet ingevuld.

Opmerking is niet ingevuld.

Ik ga akkoord met de privacyverklaring. is niet ingevuld.