Besparen door duurzaamheid

Besparen door duurzaamheid

Bij nieuwbouwhuizen ligt de focus sterk op duurzaamheid. Maar ook een bestaande woning kan je verduurzamen. Je kunt er zelfs extra hypotheek of subsidie voor krijgen door in duurzaamheid te investeren. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Duurzaamheid is niet alleen goed voor het milieu, maar je merkt het ook in de portemonnee. De energielasten zijn na de hypotheek de hoogste maandlast voor de meeste gezinnen. Niet zo gek dus dat wij met z’n allen steeds meer geld investeren in het energiezuiniger maken van ons huis. Onder voorwaarden worden er subsidies verstrekt, maar wist je dat je ook een verhoogde hypotheek kunt krijgen voor uitgaven die met het verduurzamen van jouw huis te maken hebben?

Meer lenen door energiebesparende voorzieningen

In de afgelopen jaren is de mogelijkheid om extra kosten bij de koop van een huis in de hypotheek op te nemen geheel vervallen. Er gold én geldt echter wel een uitzondering voor energiebesparende voorzieningen (afgekort EBV). Voorwaarde is wel dat het extra geleende geld echt geïnvesteerd moet worden in verduurzaming van het huis. Daarmee wordt bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, vloer- of spouwmuurisolatie financieel aantrekkelijker. Maar ook een nieuwe HR-ketel valt daaronder!

Vraag de bespaardeal aan

Meer lenen met NHG door energiebesparende maatregelen

Zonder EBV kan je in aanmerking komen voor een hypotheek met NHG tot € 290.000,-. Voor woningen waarin geïnvesteerd wordt in energiebesparende voorzieningen, stijgt de NHG-grens naar maximaal € 307.400,-. Wil je weten wat jouw financieringsmogelijkheden zijn als je voor energiebesparende voorzieningen kiest? Maak een afspraak met jouw adviseur van Van Bruggen Adviesgroep. Er zijn ook mogelijkheden als je niet kiest voor NHG of er niet voor in aanmerking komt. Indien je een aankoop doet van een energie-neutrale woning, mag een bedrag van € 15.000,- of € 25.000,- extra worden geleend op basis van de normale inkomens/lasten-normen. Je hebt namelijk geen tot zeer lage energielasten. Laat je goed informeren over de extra aantrekkelijke mogelijkheden.

Hoe toon je energiezuinige maatregelen aan?

Bij het kopen van een huis heb je veel aan het hoofd. Plannen om het huis energiezuiniger te maken worden vaak doorgeschoven naar de toekomst. Hierdoor wordt het niet meegefinancierd. De WEW (uitvoerder van de NHG) heeft ook ingezien dat er weinig gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheid om extra te lenen. Om ook actief bij te dragen aan de verduurzaming van huizen hebben ze het traject om extra hypotheek aan te vragen met NHG voor EBV vereenvoudigd. U hoeft alleen nog maar zelf een begroting op te stellen met de specificatie van het bedrag aan EBV.

Energiebesparing voor een beter milieu en een lagere energierekening

Door jouw huis energiezuiniger te maken draag je actief bij aan een beter milieu en kun je de energierekening flink drukken. Sta dus zeker stil bij de extra leenmogelijkheden voor het kwalitatief verbeteren van jouw huis. Ook zonder NHG geldt de verruiming qua financiering op basis van de waarde van de woning. We bekijken graag samen of we je kunnen helpen met een energiebespaarlening (een losse lening).

Vraag de bespaardeal aan

Maak nu een afspraak

Aanhef is niet ingevuld.

Naam is niet ingevuld.

Telefoonnummer is niet ingevuld.Vul een geldig nummer in.

Email is niet ingevuld.

Opmerking is niet ingevuld.

Ik ga akkoord met de privacyverklaring. is niet ingevuld.