Februari

 • 1
 • Ziekenhuisrekening eenvoudiger

  Nieuws24 februari 2015

  De afgelopen jaren is er vaak geklaagd over de facturen van ziekenhuizen. Patiënten kunnen niet goed achterhalen wat er precies is gefactureerd, omdat de nota te ingewikkeld is opgesteld. Om de facturen gemakkelijker leesbaar te maken heeft De Nederlandse Zorgautoriteit nieuwe afspraken gemaakt met ziekenhuizen en verzekeraars.

  Vanaf volgend jaar zal op de facturen van ziekenhuizen duidelijk af te lezen zijn of de betreffende behandeling licht, middelzwaar of zwaar was. De zorgautoriteit geeft aan dat deze onderverdeling er voor zorgt dat ziekenhuizen en verzekeraars de prijzen gemakkelijker uit kunnen leggen aan hun patiënten.

  Lees meer

 • Kijk hier voor de laatste berichten

  Nieuws20 februari 2015

  Volg het laatste nieuws via onze Facebookpagina

  Lees meer

 • Monument verhoogt huizenprijzen

  Nieuws16 februari 2015

  Onderzoekers van de Vrije Universiteit van Amsterdam hebben onderzocht welk effect het opknappen van monumenten heeft op prijzen van de omliggende woningen. Dit blijkt een positief effect te hebben.

  Een gemiddelde restauratiebeurt kan de prijzen van omliggende woningen met 1,5 tot 3 procent laten stijgen. Het restaureren van monumenten met een cultuurhistorische waarde is dus niet alleen de moeite waard voor de uitstraling van het gebouw zelf. De omgeving knapt er zichtbaar van op en er bestaat een grote kans dat omwonenden hun woning met een hoger percentage kunnen verkopen.

  Lees meer

 • Wat is bankgarantie?

  Nieuws10 februari 2015

  Na het tekenen van de voorlopige koopovereenkomst wordt meestal een aanbetaling/waarborgsom of bankgarantie gevraagd van 10% van de koopsom.

  Bij de bankgarantie staat de geldverstrekker garant voor het afgesproken bedrag. Indien de koop niet doorgaat, zonder dat u een beroep kunt doen op de ontbindende voorwaarden, dan betaalt de geldverstrekker het bedrag ‘op eerste vordering’ van de notaris. De geldverstrekker zal vervolgens het bedrag op u verhalen en dat gebeurt meestal in de vorm van een lening, die u uiteindelijk terugbetaalt aan de geldverstrekker.

  Lees meer

 • Kleine aanpassing, flink besparen

  Nieuws04 februari 2015

  Woonlasten, boodschappen, abonnementen….een huishouden kost nou eenmaal geld. Echter, middels een aantal kleine aanpassingen kunt u gemakkelijk wat besparen. Lees hier onze tips.

  Uw energierekening
  Bekijk eens goed wat u jaarlijks kwijt bent aan gas en elektriciteit. Wanneer u de tijd neemt om dit te vergelijken met andere aanbieders komt u er wellicht achter dat overstappen een flink bedrag kan schelen.
   
  Uw televisie, computer en telefoon

  Heeft u de juiste provider? Of bent u maandelijks een bedrag kwijt voor diensten die u helemaal niet gebruikt?
  Neem uw totale internet, televisie en telefoonpakket eens onder de loep. Er zijn aanbieders die hele spaarzame totaalpakketten aanbieden. Het is heel goed mogelijk dat u maandelijks kunt besparen door over te stappen.
   
  Abonnementen
  Geeft u ook een maandelijks bedrag aan de sportschool, zonder dat u zelf ooit gaat? En leest u dat magazine echt elke week volledig door? Ga na welke abonnementen u heeft lopen. Het zou heel goed kunnen dat u maandelijks een bedrag kwijtraakt aan diensten waar u nooit gebruik van maakt.
   
  Uw hypotheek
  Misschien is het tijd om over te stappen? Vraag het uw financieel adviseur.
  Het is goed mogelijk dat u uw huidige hypotheek bent ontgroeid en dat u tegenwoordig beter af bent met een hypotheek die nu bij u past.

  Lees meer