Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Februari

Nieuws, Blogs, Vlogs

Toon

Ziekenhuisrekening eenvoudiger

24 februari 2015

De afgelopen jaren is er vaak geklaagd over de facturen van ziekenhuizen. Patiënten kunnen niet goed achterhalen wat er precies is gefactureerd, omdat de nota te ingewikkeld is opgesteld. Om de facturen gemakkelijker leesbaar te maken heeft De Nederlandse Zorgautoriteit nieuwe afspraken gemaakt met ziekenhuizen en verzekeraars.

Vanaf volgend jaar zal op de facturen van ziekenhuizen duidelijk af te lezen zijn of de betreffende behandeling licht, middelzwaar of zwaar was. De zorgautoriteit geeft aan dat deze onderverdeling er voor zorgt dat ziekenhuizen en verzekeraars de prijzen gemakkelijker uit kunnen leggen aan hun patiënten.

Kijk hier voor de laatste berichten

20 februari 2015

Volg het laatste nieuws via onze Facebookpagina

Monument verhoogt huizenprijzen

16 februari 2015

Onderzoekers van de Vrije Universiteit van Amsterdam hebben onderzocht welk effect het opknappen van monumenten heeft op prijzen van de omliggende woningen. Dit blijkt een positief effect te hebben.

Een gemiddelde restauratiebeurt kan de prijzen van omliggende woningen met 1,5 tot 3 procent laten stijgen. Het restaureren van monumenten met een cultuurhistorische waarde is dus niet alleen de moeite waard voor de uitstraling van het gebouw zelf. De omgeving knapt er zichtbaar van op en er bestaat een grote kans dat omwonenden hun woning met een hoger percentage kunnen verkopen.

Wat is bankgarantie?

10 februari 2015

Na het tekenen van de voorlopige koopovereenkomst wordt meestal een aanbetaling/waarborgsom of bankgarantie gevraagd van 10% van de koopsom.

Bij de bankgarantie staat de geldverstrekker garant voor het afgesproken bedrag. Indien de koop niet doorgaat, zonder dat u een beroep kunt doen op de ontbindende voorwaarden, dan betaalt de geldverstrekker het bedrag ‘op eerste vordering’ van de notaris. De geldverstrekker zal vervolgens het bedrag op u verhalen en dat gebeurt meestal in de vorm van een lening, die u uiteindelijk terugbetaalt aan de geldverstrekker.

Kleine aanpassing, flink besparen

04 februari 2015

Woonlasten, boodschappen, abonnementen….een huishouden kost nou eenmaal geld. Echter, middels een aantal kleine aanpassingen kunt u gemakkelijk wat besparen. Lees hier onze tips.

Uw energierekening
Bekijk eens goed wat u jaarlijks kwijt bent aan gas en elektriciteit. Wanneer u de tijd neemt om dit te vergelijken met andere aanbieders komt u er wellicht achter dat overstappen een flink bedrag kan schelen.
 
Uw televisie, computer en telefoon

Heeft u de juiste provider? Of bent u maandelijks een bedrag kwijt voor diensten die u helemaal niet gebruikt?
Neem uw totale internet, televisie en telefoonpakket eens onder de loep. Er zijn aanbieders die hele spaarzame totaalpakketten aanbieden. Het is heel goed mogelijk dat u maandelijks kunt besparen door over te stappen.
 
Abonnementen
Geeft u ook een maandelijks bedrag aan de sportschool, zonder dat u zelf ooit gaat? En leest u dat magazine echt elke week volledig door? Ga na welke abonnementen u heeft lopen. Het zou heel goed kunnen dat u maandelijks een bedrag kwijtraakt aan diensten waar u nooit gebruik van maakt.
 
Uw hypotheek
Misschien is het tijd om over te stappen? Vraag het uw financieel adviseur.
Het is goed mogelijk dat u uw huidige hypotheek bent ontgroeid en dat u tegenwoordig beter af bent met een hypotheek die nu bij u past.