Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

April

Nieuws, Blogs, Vlogs

Toon

Aftrekkosten eigen woning

29 april 2015

Bij het kopen van een woning horen allerlei begrippen. Aftrekkosten eigen woning is daar één van. Maar wat is dat nou precies? Wij leggen het u graag uit.

Indien u een huis koopt, kunt u profiteren van eenmalige aftrekposten, zoals de kosten voor de hypotheekakte, de taxatiekosten en de kosten van Nationale Hypotheek Garantie (NHG) indien van toepassing. De hypotheekrente is aftrekbaar van uw inkomen in box 1, zolang deze voldoet aan de fiscale voorwaarden.

Natuurlijk staat uw financieel adviseur voor u klaar om uit te zoeken welke voorwaarden er voor u gelden.

Terugval schadevrije jaren?

23 april 2015

Om korting te krijgen op de premie bij uw verzekeraar is het van belang om schadevrije jaren op te bouwen. Maar wat als u toch schade rijdt? Hoe ver kelderen uw schadevrije jaren dan? Het verwarrende is dat deze norm bij iedere verzekeraar anders is. Die onduidelijkheid wil het Verbond van Verzekeraars per 1 januari 2016 ophelderen. Vanaf die dag hanteren alle verzekeraars dezelfde daling.

Vanaf 2016 bouwt u bij elk jaar dat u geen schade rijdt één schadevrij jaar op. Bij iedere geclaimde schade gaan daar vijf schadevrije jaren af. De minimale schade is min vijf. Om uw huidige schadevrije jaren te achterhalen kunt u uw polisblad bekijken of de gegevens opvragen bij de verzekeraar.

Heeft u op dit moment bijvoorbeeld min tien schadevrije jaren? Dan heeft u er in 2016 dus min vijf.
Er zijn ook schades waarbij uw schadevrije jaren in 2016 niet meer terugvallen, bijvoorbeeld; brandschade, stormschade of schade door het aanrijden van een dier.

Goedkope huurwoningen schaars

16 april 2015

De afgelopen 3 jaar is de kale huurprijs, welke woningcorporaties aanbieden, flink gestegen. Maandelijks betalen huurders maar liefst 12% meer dan in 2012.

Onderzoekers hebben het totale huuraanbod in kaart gebracht en de huren onderverdeeld in duur en betaalbaar.
Onder betaalbaar vallen de huren tot €618,-. Duur zijn de woningen met een huur vanaf €618,-
Uit dit onderzoek blijkt dat 57% van de door woningcorporaties te huur aangeboden woningen onder de categorie betaalbaar valt en maar liefst 43% te scharen is in de dure categorie.

Door de stijging van de huren worden dus ook goedkope huurwoningen steeds schaarser.

De prijsstijgingen verschillen per regio. In Apeldoorn, Deventer en Zutphen ligt de gemiddelde huurprijs het hoogst. Hier betaalt de huurder gemiddeld €655,84,-

Daling maximale hypotheek

07 april 2015

Voor woningkopers is het belangrijk om te weten dat de maximale hypotheek voor hypotheekrentes onder de 3% per 1 juli 2015 gaat dalen. Het gevolg van deze daling zou voor sommige woningkopers een flink verschil kunnen maken in het te lenen bedrag.

Bent u bezig met de koop van een woning? Dan is het handig om uw hypotheekofferte op te laten tekenen op een datum voor 1 juli 2015. Op die manier kunt u nog profiteren van de huidige normen en hoeft u geen rekening te houden met aankomende ontwikkelingen.

Verlaging NHG grens?

01 april 2015

Wat is NHG? En wat is dan de verlaging van de NHG grens? Wij leggen het u graag uit.

Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is de naam van de garantie die u kunt krijgen als u een lening afsluit voor het kopen of verbouwen van een woning.NHG geeft banken meer zekerheid over de aflossing van uw hypotheek bij hypotheken tot € 265.000,-.
Het voordeel is dat u een korting ontvangt op de rente die u normaal gesproken zou betalen. De Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen kan voor u garant staan. Bij een eventuele gedwongen verkoop kan de stichting in bepaalde situaties de ontstane restschuld terugbetalen aan de geldverstrekker. Voor deze zekerheid betaalt u een vergoeding aan de stichting. Meer informatie hierover leest u op de website www.nhg.nl.

Met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) geeft u uw geldverstrekker dus zekerheid dat uw hypotheekschuld wordt terugbetaald. U kunt NHG krijgen als u een lening afsluit voor het kopen van een woning, maar ook als u al een eigen woning bezit en deze wilt verbouwen (kwaliteitsverbetering).

NHG verlaging
Zoals eerder aangegeven geeft NHG banken meer zekerheid over de aflossing van uw hypotheek bij hypotheken tot € 265.000,-  Echter, per 1 juli 2015 wordt dit bedrag verlaagd naar €245.000,-. De NHG grens zal dan dus €20.000,- lager zijn.