Zo wordt Open Huizen Dag 2019 voor jou als verkoper een succes

Een goede voorbereiding is het halve werk en dat geldt zeker voor Open Huizen Dag. Op 30 maart 2019 tussen 11.00u en 15.00u stellen verkopers hun huis open en kunnen (potentiële) kopers een kijkje nemen in hun droomhuis. Maar hoe bereid je je nou goed voor op zo’n bezichtiging? Wij vroegen een aantal tips aan Belinda Aartsen, Register Makelaar en manager makelaardij bij Van Bruggen Adviesgroep. Ruim je huis op!

Potentiële kopers willen een goed beeld van je huis. Daarom is het heel belangrijk dat het opgeruimd is, vertelt Aartsen van Van Bruggen Adviesgroep. “Zorg ervoor dat de gordijnen open zijn, maak het bed op, doe een lampje aan als het buiten donker is en zet een bloemetje op tafel. Zorg er bij mooi weer voor dat de achterdeur of schuifpui open is, dan gaan mensen sneller naar buiten. En doe de bezichtiging zelf. Een bewoner praat anders over het huis dan een makelaar.”

Appeltaart
Of die geur van appeltaart echt werkt? “Nou, ik geloof daar niet zo in. Het idee komt, naast dat appeltaart een huiselijke geur met zich meebrengt, volgens mij vooral voort uit het maskeren van luchtjes van bijvoorbeeld huisdieren. Natte hond neemt een bepaalde geur mee en de eigenaar ruikt dat niet meer, maar bij een potentiële koper die niet van dieren houdt, sta je 2-0 achter. Toch maskeren, maar geen ster in bakken? Er bestaan tegenwoordig ook spraybusjes met appeltaartgeur.”

Brochure
Andere tips voor de verkopers: zorg ervoor dat, zowel op Funda als op het koopbord, duidelijk staat aangegeven dat je meedoet met de Open Huizen Dag. “Tijdens de dag is het belangrijk dat je voldoende brochures in huis hebt met gegevens over het huis. Laat je makelaar een lijst maken met persoonsgegevens die je wil weten van de bezoekers. Zo kan er naderhand een contactmoment plaatsvinden. De makelaar hoeft niet aanwezig te zijn, maar het is wel handig als hij of zij goed bereikbaar is. Als mensen een bod willen doen, is het wel zo fijn als de makelaar in de startblokken staat.”

Goed voorbereid op pad? Download hier een handige checklist om mee te nemen tijdens de huizenjacht.