Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

5 tips om je tuin herfstklaar te maken in september!

De maand september is het ideale moment om de tuin voor te bereiden op het herfstseizoen. De weersomstandigheden zijn vaak nog aangenaam waardoor het heerlijk is om nog even in de tuin te werken. Maar waar moet je allemaal aan denken? Wij geven je 5 handige tips om de tuin herfstklaar te maken. Zo staat je tuin er in het voorjaar weer mooi bij.

1. Snoeien op het juiste moment

Kijk goed welke buitenplanten je in de herfst en winter snoeit zonder schade aan te richten. Een aantal boomsoorten snoei je juist wanneer het kouder wordt, aangezien de sapstroom dan minder snel is en je de takkenstructuur beter ziet. Andere planten of bomen moeten juist in het voorjaar worden gesnoeid om te voorkomen dat ze kapot vriezen.

2. Zorg voor een bladvrije en gezonde grasmat

Vanaf september laten de eerste bladeren los van de bomen. Deze bladeren kunnen in een korte periode je grasmat bedekken. In eerste instantie zou je denken dat dit geen kwaad kan. Maar wanneer de bladeren lang op het gras blijven liggen, kunnen ze het gras aantasten. Het zonlicht komt niet meer bij het gras waardoor er gele of bruine plekken ontstaan. Daarnaast kan het relatief veel regenen in de herfst waardoor bladeren bederven en de kwaliteit van het gras minder wordt. Zorg er dus voor dat je de bladeren van je grasmat afhaalt.

Zolang de temperatuur boven de 6 graden blijft, zal het gras blijven groeien. Maai het gras vanaf deze maand niet meer te kort. Verticuteer het gras nog een keertje. En voor een optimaal onderhoud is het aan te bevelen de grasmat te bemesten met (winter)mest.

3. Bescherm je buitenplanten tegen de winterkou

Een aantal buitenplanten is vorstgevoelig. Denk bijvoorbeeld aan tropische en mediterraanse planten. Zet de planten in een pot bijvoorbeeld in de schuur. Hier zijn ze beter beschermd tegen de koude wind. Kun je de plant niet binnen zetten? Dan kun je de plant beschermen met vliesdoek.

4. Bloembollen planten

Nu is het dé tijd om alvast bloembollen te planten voor in het voorjaar. Denk bijvoorbeeld aan tulpen, narcissen, krokussen en hyacinten. Deze bollen zorgen voor een prachtige kleurrijke tuin in het voorjaar.

5. Maak een overdekt zitje of tuinhuisje

In de herfst en winter ben je waarschijnlijk amper in je tuin te vinden. Eigenlijk best zonde want er zijn genoeg mogelijkheden om ook in de donkere maanden van je tuin te kunnen genieten. Maak een blokhutje of een knus tuinhuisje waarin je (warm) kunt zitten. Heel sfeervol! Ook erg leuk voor de kids om in te overnachten. Heb je al een overkapping? Zorg dan voor een warmtelamp, een paar gezellige loungekussens en een warm drankje. Zo kun je heerlijk een boek lezen of je favoriete serie kijken op je tablet. Laat de herfst maar komen!

Heb jij ‘groene vingers’ maar nog niet de beschikking over een tuin? Misschien ben jij op zoek naar een hypotheek en zie je door de bomen het bos niet meer? Deskundig en onafhankelijk hypotheekadvies kan dan heel welkom zijn. De hypotheekadviseurs van Van Bruggen Adviesgroep staan voor jou klaar! We luisteren naar jouw verhaal en wensen om je zo goed en snel mogelijk te ontzorgen rondom hypotheken.

Maak direct een afspraak

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste (rente)nieuws.