Geef jij voorkeur aan advies op de vestiging of op afstand? De keuze is aan jou. Lees meer.

Aflossingsvrije hypotheek aflossen

De kans is groot dat jij ooit een aflossingsvrije hypotheek hebt afgesloten, of een aflossingsvrij deel in je hypotheek hebt. Realiseer je dat ook een aflossingsvrije hypotheek aan het einde van de looptijd afgelost moet worden. Dat kun je doen door dan je woning te verkopen, op tijd te beginnen met maandelijks aflossen, apart te sparen óf door een nieuwe hypotheek af te sluiten. 

Wil jij voor die laatste optie kiezen? Dan moet de bank óók meewerken. En vanaf een bepaalde leeftijd kan dat lastig zijn, bijvoorbeeld als jouw toekomstige pensioeninkomen tegenvalt. Bij Van Bruggen Adviesgroep adviseren wij om je hypotheek uiterlijk op je 55e aan te passen, zodat je hypotheek ‘pensioenklaar’ is. Vanaf jouw 56e hanteren geldverstrekkers namelijk strengere regels. 

Pensioen aanvullen met overwaarde

Je pensioendatum komt steeds dichterbij. Voor je het weet is het zover! En tijdens je pensioen wil je natuurlijk zorgeloos genieten van je vrije tijd. Maar ‘zorgeloos’ genieten valt niet altijd mee, bijvoorbeeld omdat jouw (pensioen)inkomen lager geworden is en het meeste van je geld in ‘stenen’ zit. Wist je dat je de overwaarde van je huis kunt gebruiken om je pensioen aan te vullen? Zo zijn er meer financiële zaken om over na te denken.

Van Bruggen Adviesgroep helpt graag!

Het is niet alleen handig, maar ook noodzakelijk om je goed voor te bereiden op je pensioen. Wil jij je goed inlezen? Check dan het doorklikmenu op deze pagina, daar hebben wij alvast wat belangrijke onderwerpen voor je op een rijtje gezet. Jouw adviseur praat je uiteraard ook graag bij en staat klaar met passend advies.

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak